Страница 1 от 18

НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ - От 20 до 26 Юни

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 17:35
от dante
Здравейте приятели....По коледните празници на гости ми бяха приятели от двата края на България и си изкарахме чудно...Малко злато,малко разходки по източни Родопи и много храна и алкохол....Докато си седяхме снощи в 12 часа с Деси от Варна и си говорехме за сбирката това лято тя предложи защо пък да не стане традиция....Така се роди идеята в моята проста глава за "НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ" ...Идеята ми е наистина да стане традиция и всяка година последната събота и неделя на месец Юни да се събираме от цялата страна и да си прекарваме супер...Организацията ще я правим всички на място а дребните неща като химически тоалетни,указателни табели,предупреждението на кмета и полицията ще е моя грижа...Вместо да се събират пари за тези разходи ще има скара с минимална надценка за покриването им....Предлагам също да има една редица с определени места и всеки производител да си изложи пособията и оборудване за ръчен златодобив,които при необходимост ще могат да се пробват на место,тъй като реката е на 20-30 метра...Това е от мен приятели.Идеята ми се струва толкова добра че обявявам начало на това събитие...


НАЦИОНАЛЕН "СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ" -НАЧАЛО 2016 г. ОТ 20 ДО 26 ЮНИ

Мястото все още е под въпрос и ще бъде обявено скоро но датата е твърда........

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 18:27
от Repata
dante написа:Здравейте приятели....По коледните празници на гости ми бяха приятели от двата края на България и си изкарахме чудно...Малко злато,малко разходки по източни Родопи и много храна и алкохол....Докато си седяхме снощи в 12 часа с Деси от Варна и си говорехме за сбирката това лято тя предложи защо пък да не стане традиция....Така се роди идеята в моята проста глава за "НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ" ...Идеята ми е наистина да стане традиция и всяка година последната събота и неделя на месец Юни да се събираме от цялата страна на същото место и да си прекарваме супер...Река Кулежишка над село Бряговец....Организацията ще я правим всички на място а дребните неща като химически тоалетни,указателни табели,предупреждението на кмета и полицията ще е моя грижа...Вместо да се събират пари за тези разходи ще има скара с минимална надценка за покриването им....Предлагам също да има една редица с определени места и всеки производител да си изложи пособията и оборудване за ръчен златодобив,които при необходимост ще могат да се пробват на место,тъй като реката е на 20-30 метра...Това е от мен приятели.Идеята ми се струва толкова добра че обявявам начало на това събитие...


ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН "СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ" -НАЧАЛО 2016 г. ОТ 20 ДО 26 ЮНИ река Кулежишка над село Бряговец

Жоро,идеята е хубава,ама вече има направени над 10 "първи"Национални събора от различни форуми!6 милиона Българи,с 1000 златотърсача,от който 100 професора,100 доцента,и останалите са академици,разделени в 10 форума! :lol:
Няма такъв смях в нито един комедиен театър в света!
Това първо:
Второ:
Ако отворим сергийте няма да бъде събор,ами ще стане панайр! Ще бъде БАТДАНТЕЗАМ" или БАТРЕПАЗАМ,или БАТШИМБИЗАМ .Ще заприличаме на търговския отдел в нашите среди!
Освен това Национален събор,е редно да бъде направен на такова място,че на всеки да бъде горе долу еднакво разстоянието.Най добрия вариант за това е Казанлък-Копринка! На мен ми идва 200 км.На София също 200.И на Малко Търново,Видин,Варна,и Кюстендил,им идва около 270-300! На Копринка има и едро,и ситно и много микрон,поне го видях с очите си и е супер за всякакви тестове.Големи брегове,поляни с място да поберат няколко стотин човека,магазини,и Плаж! Точно поради тази причина миналата есен отложих Страндженската сбирка! Много хора нямаше да дойдат,далеч им идва!
Националната трябва да стане традиция на едно и също място в централна България на златоносен район,покриващ изискванията на много хора! Някой искат бунгала,почивни станции,за други палатката не е проблем...Ще има деца,бебета...и.т.н!!
Реално имам под ръка леглова база за около 60 човека+силно златоносна река,и то не една в региона,както и места за палатки.Не съм го предложил само заради това че е в Странджа,и на мен ми е 30 км до там,но на Софиянци,Видинчани,Кщстендилци им идва 400-600 км само в едната посока!
Това беше темата която тези дни смятах да кача тук за разискване и всеки да си каже мнението!
Имам една идея,която от доста време обмислям! Няма да я споделя сега,по ред причини,но ще направим една сбирка на Морето,и аз лично гарантирам няколко стотин човека от цял свят!!!!!Но ще го съчетаем Море+Река+Плаж+Злато 4v1
Относно производителите да се спасяват! Има си сайтове за продажби! Да донесат 1-2 уреда за тест..ДА ама да редим сергии...Аз лично отивам да се видя с приятели,да ям да пия....и тези 3 неща! Така мисля.Нека и други вземат отношение .


П.С Ето и на картата се вижда.200-280 км е от която и точна на БГ да тръгне човек!

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 18:50
от Кинджу
Абе то си е верно, че Казанлък е центъра на страната... Ама там май не може да се бачка на улейче на язовира. Или?

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 18:52
от Repata
Може,ама си има чалъм:) Иначе за улей 300-400 метра е Тунджа! Преди и след язовира има злато!

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 19:02
от Repata
Идеята в случая е следната!!
Поне веднъж в живота си да не бъдем Егоисти,и всеки да мисли за собствения си анус!! Идеята е да помислим как за всички НИ би било по добре!
На мен ми е пределно ясно,че в Родопите има уникално красиви места със злато. Знам че и в северозападна БГ има! В Странджа също има,и мен ме боли патката да запаля джипа и да сложа 100-150 лева да ида до всяка една точка на БГ! Също ми дреме и на аспуха дали ще спя в палатка,на тревата,или на някой палма качен! Не ми пука и дали парчето ми месо ще е пекано,или сурово,дали ще падне на земята и ще го изтърся и изям или не!
Ама има хора(колеги) нямат тези пари 100-150 лв! Имат и малки деца които няма къде да оставят,а искат да дойдат,както и има такива които не могат да спят на палатки,страх ги е от змии насекоми..и.т.н!
Та въпроса тук е ЗА ТЕЗИ КОЛЕГИ! Не за моя,или нечий друг задник да говорим!

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 19:25
от pscorpions
София - Копринка

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 19:52
от Repata
Аз просто изказах моето мнение по въпроса.Разбира се мисля че така е редно,да се съобразим с колегите,щом ще е "Национална сбирката" и ще става традиция.
Но никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение,така както и аз с мнението на друг.Ако решите другаде да е,паля и отивам не ми е никакъв проблем на мене! Давайте идей и предложения.

Скорпи,и на мен от Бургас до Копринка ми е 2:20 мин

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 19:57
от pscorpions
Repata написа:
Скорпи,и на мен от Бургас до Копринка ми е 2:20 мин


Нищо не казвам за теб. Аз съм на същото мнение да е удобно за всички.

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 20:33
от dante
Аз също нямам проблем с местото и съм съгласен с Ицо за търговците...Просто това ми дойде в главата и го споделих а мястото го предложих защото всички присъстващи на миналата много им хареса а и много лесно ще уредя всички удобства като Химични тоалетни,указателни табели и още куп дребни неща.....Горе-долу е в средно положение но нямам никви проблеми ако ще и в Тамбукту да я направим стига да стане....Относно "Събор" или "Сбирка" то това са две различни неща и до сега събор не е правен а само сбирки...Национални или местни но сбирки...Идеята ми е за истински Събор на златотърсачите като традиция а къде ще е това няма значение стига да е удобно,да има злато,да не пречим на никого и да се харесва на хората....Това е от мен.... :good:

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 20:34
от jokko1
И на мен ми харесва Кулежишка щото го поопознах раьона па ми остана и да си доработвам от тази година.
Но като оставя мойте си мераци Репата е прав че е по добре да е по удобно за всички.Па като мине срещата кой на където иска на там да хваща.

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 20:36
от shimbaka
w1w2w3 аз ще присъствам със сигурност но нека лагера да не е там долу е по добре под стената 1q1q1q

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 20:45
от lazar68
За съжаление ми е твърде далеч във времето, за да мога категорично да потвърдя участие :(, но се включвам, за да сложа един плюс на Ицо :good: . И според мен е редно да е по-удобно и близко за хората от цялата страна и да спрем да обявяваме номер поред, дали е първи- не е, и кой е поред няма никакво значение, важно е да се съберем заедно и да си изкараме готино . Ай за много години на цялата Банда ! 1q1q1q
Копринка е добър вариант !

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 22:13
от Кинджу
Дайте някакви линкове към клипове, които са снимани преди на Копринка, или качете малко снимки, да добият такива като мен представа за какво иде реч. На езеро не съм копал до сега...

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 22:14
от dante
Ами аз пак повтарям че до сега "Събор" не е правен и за това написах първи тъй като го виждам като традиция на едно и също место но пак почна да се разводняват нещата вместо да се акцентират върху идеята като цяло....Кой първи,кой пети и за кое място да е.....Аз съм "ЗА" каквото и да се реши...Познавате ме и знаете че няма да издребнявам или усложнявам нещата а напротив но както винаги от 100 българи ще има 101 мнения така че казваме Копринка и край на разискването...Относно организацията ще помогна с каквото мога и както мога но няма да мога да свърша всичко както тук на мой терен.....Пак искам да наблегна на основната идея за "СЪБОР" а не за сбирка защото нещата са много различни...Сбирката можем да я направим навсякъде а Събора не...Все едно да направят Роженският събор в Несебър така че Копринка да е.....

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЗЛАТОТЪРСАЧИТЕ

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016 22:29
от Marin_Vn
Много добра идея за място на сбирката (събора).Надявам се живи,здрави да се видим юни месец. 1q1q1q